La frase:

" Si no existís la novetat continua que és escriure, em moriria simbòlicament tots els dies" - Clarice Lispector

dimarts, 30 de març del 2010

El Cafè de la Granota - Jesús Montcada

Amb “El Cafè de la Granota” Jesús Montcada reprèn les narracions centrades en la vida de Mequinensa que va iniciar amb “Històries de la mà esquerra” i que tindrà la seva màxima expressió amb “Camí de Sirga” la magistral novel•la coral que ens endinsa en els fets i els personatges de la vila desapareguda.

El llibre consta de 14 relats de temàtica molt variada que reflexa el caràcter de la gent del Baix Ebre, en un temps que no pot tornar i del qual només en queda la memòria.

3 comentaris:

  1. És un llibre molt recomanable , a mí em va agradar molt !!

    ResponElimina
  2. Carles, a tall d'anecdotari a l'estorn de "El cafè de la Granota" puc dir-te que quan en Jesús escrivia els primers relats, jo els hi passava a màquina. Aleshores treballavem a l'Editorial Montaner i Simón, els dos. La tardor del 68 ell i jo sortíem junts.
    Tin els seus llibres dedicats i dibuixats amb color. Privilegi d'alguns!
    Et recomano "Estremida memòria" i "La galeria de les estàtues". L'obra de Moncada està molt treballada. Era un artesà que s'assegurava de la qualitat de la seva obra. Un gran pencaire.
    Fins demà a la coral,

    Glòria

    ResponElimina
  3. Glória, ens hauries d’explicar coses sobre en Jesús Montcada, tu que el vas conèixer bé. Com era, com escrivia, etc. Podries fer un article interessant.
    Fins aviat

    ResponElimina