La frase:

" Si no existís la novetat continua que és escriure, em moriria simbòlicament tots els dies" - Clarice Lispector

dijous, 3 de juliol del 2014

La ciudad de los ángeles caídos - John Berendt


John Berendt ha escrit un relat de “no ficció” sobre la ciutat de Venècia des de els dies del incendi de l’opera de “La Fenice” fins a la seva reconstrucció, seguint, a més de la investigació policial dels fets, la vida de la ciutat.

L’autor utilitza la metodologia amprada per Truman Capote a la celebre “A sang freda”, de manera que es mou i parla amb uns i altres per tota la ciutat intentant desvetllar-nos alguns dels seus secrets, paradoxes i mentides.

La prosa és àgil, ben estructurada i amena, potser però, se li pot retreure la fixació de l’autor per les elits de la ciutat, comtes, marquesos, nobles i milionaris, en general, personal que fan de Venècia un dels centres de la “jet set” internacional.

Molt interessant és la història sobre les batalles per apoderar-se del llegat del poeta Ezra Pound i de les baralles internes de la societat filantròpica “Save Venice” per aconseguir el poder.

Aquestes histories ens mostren que ni la literatura ni la filantropia estan lliures de la cobdícia i la vanitat humana.

John Berendt va destacar en el seu primer llibre de “no ficció”: “Mitjanit en el jardí del bé i del mal”, portada al cinema per Clint Eastwood amb gran èxit.

En definitiva, aquest és un llibre entretingut, que ens parla d’una ciutat mítica i màgica, a traves d’uns personatges que estan, la majoria, per sobre del bé i del mal.

Puntuació@  @  @  @

Recomanable per coneixer altres perspectives de la vida poc habituals.

Contraindicada si ens carreguen els personatges sofisticats i lleugerament pedants.

Editorial Mondadori. 366 pag.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada