La frase:

" Si no existís la novetat continua que és escriure, em moriria simbòlicament tots els dies" - Clarice Lispector

dilluns, 8 d’agost del 2016

También esto pasará - Milena Busquets


No hi ha cap dubte, o així em sembla, que l’escriptora Milena Busquets, i Tusquets de segon cognom, és de casa bona, potser és més encertat dir que va nàixer en una família culta, lliberal i avançada al seu temps, amb un arquitecte reconegut i una mare editora de l'editorial Lumen

La novel·la “Tambièn esto pasarà” traspua l’ambient pijo de Cadaqués que va ser característic durant uns anys del tardo franquisme i els inicis de la democràcia.

La novel·la, probablement parcialment autobiogràfica, gira al voltant de la mort de la mare de la protagonista i els sentiments desfermats per aquesta pèrdua. El consol però el troba en el sexe amb els ex-marits i l’amant de torn, en un exercici de sublimació de la mort a traves del gaudi sexual (únicament insinuat, no us penseu).

Aquests comentaris previs no m’impedeixen dir que Milena Busquets escriu i descriu els seus sentiments amb absoluta solvència i amb paràgrafs contundents. Potser el retret que se li pot fer a aquesta obra és la limitació temàtica, ja que les situacions són recurrents, força previsibles i mancades de la violència de gènere a la que ens estem acostumant darrerament. Tot és molt civilitzat, progre i més o menys glamurós.

Aquesta novel·la, acabada de publicar, va tenir un gran reso a la Fira de Frankfurt i ha estat traduïda a diverses llengües. No hi ha com tenir uns bons contactes i/o padrins!!!

Valoració@  @  @

Recomanable per a lectors curiosos de conèixer una manera de veure les coses poc habitual.

Contraindicada sinó accepteu certs ambients, potser estereotipats.

Editorial Anagrama: 172 pag.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada