La frase:

" Si no existís la novetat continua que és escriure, em moriria simbòlicament tots els dies" - Clarice Lispector

diumenge, 12 de febrer del 2017

La chica del tren - Paula Hawkins


És un dels best-sellers de la temporada, Novel·la negra d’intriga psicològica basada en les observacions realitzades des del tren d’una viatgera alcohòlica i emocionalment inestable.

La trama és potent i enganxa fàcilment tot i que el text es podria escurçar unes quantes pagines.

És un recurs efectiu que cada capítol estigui explicat, en primera persona, pels diferents protagonistes de manera que vas veien progressivament els diferents punts de vista de la mateixa història a mesura que aquesta es va desenvolupant.

De fet són les protagonistes femenines les que expressen el seu pensament en forma de diari de mati o tarda, en un espai temporal dividit en dos parts ben diferenciades. Això fa la lectura sigui àgil i amena.

Recentment s’ha estrenat una pel·lícula basada en aquesta novel·la. He sentit algun crític dient que era molt dolenta, personalment crec que és un judici exagerat, la trama es força fidel al text i, en general és entretinguda, tot i que no pot reflexa en profunditat els soliloquis psicològics dels protagonistes. Com sempre passa, traduir en imatges un text és força complex i de resultats incerts.


Valoració@  @  @

Recomanable per a tothom sense distincions.

Contraindicada si odieu les novel·les psicològiques

Editorial Planeta:  493 pag.

Per saber-ne més:    Pawla Hawkins

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada